Maligna hipertermija (MH)

Maligna hipertermija je bolest skeletnih mišića koja se pojavljuje nakon izlaganja hlapljivim anesteticima i depolarizacijskim mišićnim relaksantima. Bolest se često javlja kod ljudi i svinja, a dokumentirana je i kod pasa. Ukoliko pas koji ima predispoziciju za hipertermiju primi hlapljivi anestetik, pojavi se tahikardija, hipertermija, povećano nastajanje ugljikovog dioksida te, u slučaju da sa anestezijom ne zaustavimo posljedice, i smrt. Agonist kalcijevih kanalov Dantrolen uspješno sprječava ovaj sindrom kod pasa. Većina pasa sa malignom hiperterimijom ima umjerenu acidozu i minimalnu mišičinu rigidnost.

Nasljeđivanje: autosomno dominantno opširnije

Mutacija: gen RYR1

Genetski test: Metoda koja se upotrebljava za testiranje je iznimno precizna i omogućava razlikovanje prijenosnika, zdravih i bolesnih životinja. Testiranje se može obaviti u bilo kojoj dobi.

Uzorak: Krv u EDTA (1.0 mL) ili bris sluznice na sterilnim četkama. Detaljne informacije možete pronaći ovdje.

Cijena:

42,70 €

  • Možete naručiti besplatan komplet za uzimanje uzoraka.
  • Za svaku životinju potreban je samo jedan uzorak, čak i ako naručujete nekoliko testova.
  • Uzorci se spremaju radi mogućnosti naručivanja dodatnih testova.
  • Nudimo stručnu pomoć u tumačenju rezultata.
Pogodno za pasmine
Čini se da upotrebljavate stariji preglednik koji nije u potpunosti podržan! Za bolje i korisničko iskustvo upotrijebite jedan od sljedećih internetskih preglednika ili preglednik kojim se trenutačno služite ažurirajte na najnoviju verziju.