Bolest skladištenja glikogena tip II (GSDII)

Bolest skladištenja glikogena tip II (GSDII) pripada skupini autosomno recesivno nasljednih bolesti metabolizma glikogena, koje se javljaju u svim vrstama životinja. Bolest dovodi do nakupljanja glikogena u tkivima i poremećaj u ravnotežu glukoze u tijelu. Do toga dolazi zbog kvara enzima odgovornog za razgradnju glikogena. Psi sa bolešću skladištenja glikogen tipa II pokazuju kliničke znakove kao što su dilatacija ezofagusa, povraćanje, slabost mišića, progresivna bolest srca i miokardna hipertrofija. Ovi simptomi su toliko ozbiljni, da je životinje obično potrebno eutanazirati do 1,5 godine starosti.

Nasljeđivanje: autosomno recesivnoopširnije

Mutacija: gen GAA

Genetski test:  Metoda koja se upotrebljava za testiranje je iznimno precizna i omogućava razlikovanje prijenosnika, zdravih i bolesnih životinja. Testiranje se može obaviti u bilo kojoj dobi.

Sprječavanje bolesti: opširnije

Uzorak: Krv u EDTA (1.0 mL) ili bris sluznice na sterilnim četkama. Detaljne informacije možete pronaći ovdje.

Cijena:

48,80 €

  • Možete naručiti besplatan komplet za uzimanje uzoraka.
  • Za svaku životinju potreban je samo jedan uzorak, čak i ako naručujete nekoliko testova.
  • Uzorci se spremaju radi mogućnosti naručivanja dodatnih testova.
  • Nudimo stručnu pomoć u tumačenju rezultata.
Čini se da upotrebljavate stariji preglednik koji nije u potpunosti podržan! Za bolje i korisničko iskustvo upotrijebite jedan od sljedećih internetskih preglednika ili preglednik kojim se trenutačno služite ažurirajte na najnoviju verziju.