Nedostatak leukocita (CLAD)

Nedostatak leukocita (CLAD) je smrtonosna nasljedna bolest koja se javlja kod irskih setera. Klinički znakovi su česte infekcije, nepotpuno zacjeljivanje rana i nedovoljna protu-bakterijska aktivnost leukocita. Mladunci obično vrlo rano umru zbog čestih infekcija pluća i kože. Klinički znakovi ukazuju na nespecifičnu infekciju i stoga je teško dijagnosticirati bolest i odrediti mutaciju alela u lokalnoj populaciji. Na molekularnom nivou je ekspresija integrina b-2 preniska. Integrin b-2 je receptor na površini stanice koji je odgovoran za interakcije stanica i interakcije stanice i ekstracelularnog matriksa.

Nasljeđivanje: autosomno recesivno opširnije

Mutacija: gen ITGB2

Genetski test: Metoda koja se upotrebljava za testiranje je iznimno precizna i omogućava razlikovanje prijenosnika, zdravih i bolesnih životinja. Testiranje se može obaviti u bilo kojoj dobi.

Sprječavanje bolesti: opširnije

Uzorak: Krv u EDTA (1.0 mL) ili bris sluznice na sterilnim četkama. Detaljne informacije možete pronaći ovdje.

Cijena:

42,70 €

  • Možete naručiti besplatan komplet za uzimanje uzoraka.
  • Za svaku životinju potreban je samo jedan uzorak, čak i ako naručujete nekoliko testova.
  • Uzorci se spremaju radi mogućnosti naručivanja dodatnih testova.
  • Nudimo stručnu pomoć u tumačenju rezultata.
Čini se da upotrebljavate stariji preglednik koji nije u potpunosti podržan! Za bolje i korisničko iskustvo upotrijebite jedan od sljedećih internetskih preglednika ili preglednik kojim se trenutačno služite ažurirajte na najnoviju verziju.