Comma Defect (Spondilokostalna disostoza, SCD)

Spondilokostalna disostoza (SCD, Comma Defect) teški je urođeni poremećaj aksijalnog kostura. Stanje karakterizira smanjenje duljine tijela, skraćivanje trupa, promjena oblika kralježaka i anomalije rebara. Stražnji dio tijela zahvaćenih štenca obično je manji od prednjeg, što daje općoj morfologiji tijela sliku zareza. Malformacije prsnog koša i kralježnice utječu na respiratornu funkciju pluća i kralježnice. Rebrni je kavez obično slabo razvijen s smanjenim brojem rebara, fuzijom i neusklađenošću rebara. Oboljeli mladunci obično su mrtvorođeni ili umiru u roku od nekoliko sati nakon rođenja.

Nasljeđivanje: autosomno recesivno opširnije

Mutacija: gen HES7

Genetski test: Metoda koja se upotrebljava za testiranje je iznimno precizna i omogućava razlikovanje prijenosnika, zdravih i bolesnih životinja. Testiranje se može obaviti u bilo kojoj dobi.

Sprječavanje bolesti: opširnije

Uzorak: Krv u EDTA (1.0 mL) ili bris sluznice na sterilnim četkama. Detaljne informacije možete pronaći ovdje.

Cijena:

48,80 €

  • Možete naručiti besplatan komplet za uzimanje uzoraka.
  • Za svaku životinju potreban je samo jedan uzorak, čak i ako naručujete nekoliko testova.
  • Uzorci se spremaju radi mogućnosti naručivanja dodatnih testova.
  • Nudimo stručnu pomoć u tumačenju rezultata.
Čini se da upotrebljavate stariji preglednik koji nije u potpunosti podržan! Za bolje i korisničko iskustvo upotrijebite jedan od sljedećih internetskih preglednika ili preglednik kojim se trenutačno služite ažurirajte na najnoviju verziju.