Kongenitalna hipotireoza (CHG)

Kongenitalna hipotireoza (CHG) kod toy oštrodlakih terijera i rat terijera je endokrini poremećaj koji je karakteriziran neadekvatnom razinom T4 u ranoj životnoj dobi istovremeno sa znakovima hipotireoze. Bez rane dijagnoze i liječenja (oralna nadomjesna hormona štitnjače) pojavljuju se tipični klinički znakovi: usporavanje rasta (patuljastost), odgođeni početak razvojnih prekretnica poput otvaranja oka i rast zuba, nenormalna tekstura dlake i kože, epifizne displazije, mentalna retardacija i letargija. Bolest je smrtonosna ukoliko se ne dijagnosticira i liječi rano. Kongenitalni hipotireoza kod ove pasmine često se prezentira gušavicom - oteklinom u vratu koja je posljedica povećane štitnjače.

Nasljeđivanje: autosomno recesivno opširnije

Mutacija: gen TPO

Genetski test: Metoda koja se upotrebljava za testiranje je iznimno precizna i omogućava razlikovanje prijenosnika, zdravih i bolesnih životinja. Testiranje se može obaviti u bilo kojoj dobi.

Sprječavanje bolesti: opširnije

Uzorak: Krv u EDTA (1.0 mL) ili bris sluznice na sterilnim četkama. Detaljne informacije možete pronaći ovdje.

Cijena:

48,80 €

  • Možete naručiti besplatan komplet za uzimanje uzoraka.
  • Za svaku životinju potreban je samo jedan uzorak, čak i ako naručujete nekoliko testova.
  • Uzorci se spremaju radi mogućnosti naručivanja dodatnih testova.
  • Nudimo stručnu pomoć u tumačenju rezultata.
Čini se da upotrebljavate stariji preglednik koji nije u potpunosti podržan! Za bolje i korisničko iskustvo upotrijebite jedan od sljedećih internetskih preglednika ili preglednik kojim se trenutačno služite ažurirajte na najnoviju verziju.