Bolest skladištenja glikogena tip IIIa (GSDIIIa)

Bolest skladištenja glikogen (GSD) je skupina nasljednih autosomno recesivnih bolesti metabolizma glikogena koje se javljaju kod svih vrsta životinja. Za njih je karakteristična akumulacija glikogena u tkivu i narušena homeostaza glukoze. Klinički znakovi bolesti variraju ovisno o težini mane enzima, lokaciji enzima u stanici i tkiva u kojima je defektan enzim normalno izražen. Bolest je rezultat nedostatka enzima odgovornog za razgradnju glikogena. Psi pokazuju manje simptoma u ranoj fazi životu, ali starije životinje pate od letargije i epizodnih hipoglikemija koje mogu dovesti do kolapsa.

Nasljeđivanje: autosomno recesivno opširnije

Mutacija: gen AGL

Genetski test: Metoda koja se upotrebljava za testiranje je iznimno precizna i omogućava razlikovanje prijenosnika, zdravih i bolesnih životinja. Testiranje se može obaviti u bilo kojoj dobi.

Sprječavanje bolesti: opširnije

Uzorak: Krv u EDTA (1.0 mL) ili bris sluznice na sterilnim četkama. Detaljne informacije možete pronaći ovdje.

Cijena:

42,70 €

  • Možete naručiti besplatan komplet za uzimanje uzoraka.
  • Za svaku životinju potreban je samo jedan uzorak, čak i ako naručujete nekoliko testova.
  • Uzorci se spremaju radi mogućnosti naručivanja dodatnih testova.
  • Nudimo stručnu pomoć u tumačenju rezultata.
Čini se da upotrebljavate stariji preglednik koji nije u potpunosti podržan! Za bolje i korisničko iskustvo upotrijebite jedan od sljedećih internetskih preglednika ili preglednik kojim se trenutačno služite ažurirajte na najnoviju verziju.