Goniodysgenesis i glaukom (GG)

Goniodisgeneza je razvojna bolest prednje komore oka. Kod pasa je bolest genetska i povezana je s razvojem glaukoma kod starijih pasa. Bolest je karakterizirana oštećenjem ligamenta u oku, koji zatvaraju otvore kroz koje istječe očna tekućina. Posljedično, povećava se tlak, koji oštećuje ganglionski sloj mrežnice što dovodi do sljepoće. Simptomi su uglavnom povezani s promjenama oka: krvave oči, bljesak vanjskog dijela oka, mutna unutrašnjost oka, osjetljivost na svjetlo, podignuta treća obrva, treperi, zatvorene oči, trljanje očiju. Bolest je bolna, što može dovesti do gubitka apetita i smanjene aktivnosti psa.

Nasljeđivanje: autosomno recesivno opširnije

Mutacija: gen OLFML3

Genetski test: Metoda koja se upotrebljava za testiranje je iznimno precizna i omogućava razlikovanje prijenosnika, zdravih i bolesnih životinja. Testiranje se može obaviti u bilo kojoj dobi.

Sprječavanje bolesti: opširnije

Uzorak: Krv u EDTA (1.0 mL) ili bris sluznice na sterilnim četkama. Detaljne informacije možete pronaći ovdje.

Cijena:

48,80 €

  • Možete naručiti besplatan komplet za uzimanje uzoraka.
  • Za svaku životinju potreban je samo jedan uzorak, čak i ako naručujete nekoliko testova.
  • Uzorci se spremaju radi mogućnosti naručivanja dodatnih testova.
  • Nudimo stručnu pomoć u tumačenju rezultata.
Čini se da upotrebljavate stariji preglednik koji nije u potpunosti podržan! Za bolje i korisničko iskustvo upotrijebite jedan od sljedećih internetskih preglednika ili preglednik kojim se trenutačno služite ažurirajte na najnoviju verziju.