Juvenilna epilepsija

Epileptički napadi se mogu opisati kao prekomjerna, neorganizirana aktivnost neurona u mozgu. Juvenilna epilepsija kod pasmine Lagotto Romagnolo je naslijedila bolest s poznatim genetskim defektom. Jokinnes et al. izvijestio, da se prvi znakovi kod pasa počnu prikazivati u dobi od 5-9 tjedna. Znakovi uključuju za epilepsiju karakterističan tremor, ataksiju i ukočenost. Napadi se javljaju neovisno o vremenu (u nekim slučajevima za vrijeme spavanja, ponekad i tijekom fizičke aktivnosti). Napadi se javljaju s različitim frekvencijama od jedne epizode dnevno do jedne epizode na tjedan u trajanju od 10 sekundi do nekoliko minuta i uključuje cijelo tijelo (tremor ekstremiteta, trupa i glave). Neki štenci između napada sjede ili leže, drugi mogu tijekom napada hodati.

Nasljeđivanje: autosomno recesivno opširnije

Mutacija: gen LGI2

Genetski test: Metoda koja se upotrebljava za testiranje je iznimno precizna i omogućava razlikovanje prijenosnika, zdravih i bolesnih životinja. Testiranje se može obaviti u bilo kojoj dobi.

Sprječavanje bolesti: opširnije

Uzorak: Krv u EDTA (1.0 mL) ili bris sluznice na sterilnim četkama. Detaljne informacije možete pronaći ovdje.

Cijena:

48,80 €

  • Možete naručiti besplatan komplet za uzimanje uzoraka.
  • Za svaku životinju potreban je samo jedan uzorak, čak i ako naručujete nekoliko testova.
  • Uzorci se spremaju radi mogućnosti naručivanja dodatnih testova.
  • Nudimo stručnu pomoć u tumačenju rezultata.
Čini se da upotrebljavate stariji preglednik koji nije u potpunosti podržan! Za bolje i korisničko iskustvo upotrijebite jedan od sljedećih internetskih preglednika ili preglednik kojim se trenutačno služite ažurirajte na najnoviju verziju.