Perzistentni sindrom Müllerovog kanala (PMDS)

Perzistentni sindrom Müllerovog kanala (PMDS) je autosomno recesivni poremećaj vezan za muški spol kojeg karakterizira prisutnost derivata Müllerjevog kanala kod inače fenotipski normalnih mužjaka. Mužjaci s PMDS-om imaju normalan muški kariotip (78, XY), ali razvijaju cjelovitu dvorogu maternicu, obostrane jajnike, tijelo maternice, vrat maternice i kranijalni dio rodnice (gornja rodnica). Oko 50% zahvaćenih pasa su jednostrane ili obostrane kriptorhide. Preporučuje se ispitivanje mutacije prije uzgoja jer su zahvaćeni psi s normalnim testisima plodni, ali prenose mutaciju na svoje potomstvo.

Nasljeđivanje: autosomno recesivno opširnije

Mutacija: gen AMHR2

Genetski test: Metoda koja se upotrebljava za testiranje je iznimno precizna i omogućava razlikovanje prijenosnika, zdravih i bolesnih životinja. Testiranje se može obaviti u bilo kojoj dobi.

Sprječavanje bolesti: opširnije

Uzorak: Krv u EDTA (1.0 mL) ili bris sluznice na sterilnim četkama. Detaljne informacije možete pronaći ovdje.

Cijena:

48,80 €

  • Možete naručiti besplatan komplet za uzimanje uzoraka.
  • Za svaku životinju potreban je samo jedan uzorak, čak i ako naručujete nekoliko testova.
  • Uzorci se spremaju radi mogućnosti naručivanja dodatnih testova.
  • Nudimo stručnu pomoć u tumačenju rezultata.
Čini se da upotrebljavate stariji preglednik koji nije u potpunosti podržan! Za bolje i korisničko iskustvo upotrijebite jedan od sljedećih internetskih preglednika ili preglednik kojim se trenutačno služite ažurirajte na najnoviju verziju.