Polineuropatija

Polineuropatija kod velikih engleskih hrta jedna je od brojnih nasljednih neuropatija kod pasa. Juvenilni oblik polineuropatije pojavljuje se između tri i devet mjeseci života posebno kod izložbenih pasa. Nakon pojave prvih kliničkih znakova životinja ne preživi više od deset mjeseci.

U početnoj fazi bolesti javljaju se netolerancija fizičke aktivnosti i poteškoće u hodanju ("bunny-hopping''). U kasnijim fazama bolesti javlja se mišićna atrofija, ataksija i disfonija. Neurološki znakovi uključuju progresivnu ataksiju i tetraparezu, smanjene reflekse, atrofiju mišića distalnog dijela udova i inspiratorni stridor.

Nasljeđivanje: autosomno recesivno opširnije

Mutacija: gen NDRG1

Genetski test: Metoda koja se upotrebljava za testiranje je iznimno precizna i omogućava razlikovanje prijenosnika, zdravih i bolesnih životinja. Testiranje se može obaviti u bilo kojoj dobi.

Sprječavanje bolesti: opširnije

Uzorak: Krv u EDTA (1.0 mL) ili bris sluznice na sterilnim četkama. Detaljne informacije možete pronaći ovdje.

Cijena:

42,70 €

  • Možete naručiti besplatan komplet za uzimanje uzoraka.
  • Za svaku životinju potreban je samo jedan uzorak, čak i ako naručujete nekoliko testova.
  • Uzorci se spremaju radi mogućnosti naručivanja dodatnih testova.
  • Nudimo stručnu pomoć u tumačenju rezultata.
Čini se da upotrebljavate stariji preglednik koji nije u potpunosti podržan! Za bolje i korisničko iskustvo upotrijebite jedan od sljedećih internetskih preglednika ili preglednik kojim se trenutačno služite ažurirajte na najnoviju verziju.