Kolaps zbog preopterećenosti (EIC)

Kolaps zbog preopterećenosti najčešće pogodi labradore. Najčešće obolijevaju radni psi (lov, ruševine...) koji su ispostavljeni većem naporu. Karakteristična je slabost mišića, nekoordinirano kretanje i kolaps. Kolaps se obično pojavi 15 min nakon naporne fizičke aktivnosti i traje do 10 min. Nakon 30 minuta se pas obično potpuno oporavi, ali u nekim slučajevima može nastupiti i smrt. Tjelesna temperatura je za vrijeme kolapsa vrlo visoka. Kolaps je češći kod temperamentnih životinja koje se kod preopterećenosti više uznemire. Obično psi podnose umjerena opterećenja (šetnja, plivanje) bez kolapsa.

Nasljeđivanje: autosomno recesivno opširnije

Mutacija: gen DNM1

Genetski test: Metoda koja se upotrebljava za testiranje je iznimno precizna i omogućava razlikovanje prijenosnika, zdravih i bolesnih životinja. Testiranje se može obaviti u bilo kojoj dobi.

Sprječavanje bolesti: opširnije

Uzorak: Krv u EDTA (1.0 mL) ili bris sluznice na sterilnim četkama. Detaljne informacije možete pronaći ovdje.

Cijena:

48,80 €

  • Možete naručiti besplatan komplet za uzimanje uzoraka.
  • Za svaku životinju potreban je samo jedan uzorak, čak i ako naručujete nekoliko testova.
  • Uzorci se spremaju radi mogućnosti naručivanja dodatnih testova.
  • Nudimo stručnu pomoć u tumačenju rezultata.
Čini se da upotrebljavate stariji preglednik koji nije u potpunosti podržan! Za bolje i korisničko iskustvo upotrijebite jedan od sljedećih internetskih preglednika ili preglednik kojim se trenutačno služite ažurirajte na najnoviju verziju.