Naš laboratorij

Laboratorij EVG specijaliziran je za genetsko testiranje na životinjama. Surađujemo s mnogim vlasnicima životinja, uzgajivačima i veterinarskim ambulantama u Sloveniji, Europi i drugim zemljama svijeta.

Naša priča

Laboratorij EVG počeo je s radom 2010. godine sa željom da veterinarima i vlasnicima životinja ponudi specijalističke dijagnostičke usluge koje do tada nisu bile dostupne u Sloveniji. Počeci tvrtke temeljili su se na entuzijazmu kolega iz znanstveno-istraživačkih krugova, koji su u genetskom testiranju životinja vidjeli priliku za svoju poduzetničku aktivnost. Marljivim radom, profesionalnošću, entuzijazmom i pozitivnim pristupom doveli smo tvrtku od skromnih početaka do danas, kad tvrtka zapošljava šest stručnjaka iz područja genetike, veterine, ekonomije i informatike. Naša ponuda uključuje više od 250 različitih testova iz područja genetike, alergija i endokrinologije. U više od 10 godina poslovanja stekli smo povjerenje većine veterinarskih ambulanti u Sloveniji te brojnih veterinara, vlasnika i uzgajivača životinja u Sloveniji, Europi i drugdje u svijetu. Naši kupci dolaze iz 47 zemalja svijeta.

Naše usluge

Laboratorij je specijaliziran za genetsko testiranje na životinjama te je opremljen suvremenom molekularno genetskom opremom visokih radnih karakteristika koja nam omogućuje brzu i kvalitetnu analizu. Primarna djelatnost laboratorija jest genetsko testiranje za kupce (vlasnike kućnih ljubimaca, uzgajivače, veterinarske ambulante). U suradnji s vodećim europskim laboratorijima nudimo i alergijske (Nextmune) i endokrinološke pretrage (Nationwide Specialist Laboratories).

Naša predanost kvaliteti

Veliku pozornost pridajemo osiguranju kvalitete, što dokazuje certifikat sustava upravljanja kvalitetom (ISO 9001:2015) i redovite međunarodne međulaboratorijske kontrole ISAG-a (International Society of Animal Genetics). Sve genetske analize provode se u skladu s međunarodno utvrđenim standardima, a sve rezultate provjeravaju i potvrđuju dva stručnjaka. Član smo ISAG-a te član i sponzor Međunarodnog partnerstva za pse (International Partnership for Dogs, IPFD), koje se zalaže za unapređenje i standardizaciju genetskog testiranja pasa. Naš laboratorij također je uvršten u neovisne međunarodne baze podataka WSAVA (World Small Animal Veterinary Association) i IPFD.

Misija tvrtke

Veterinarima i vlasnicima životinja ponuditi suvremene specijalističke laboratorijske usluge koje će im pomoći u otkrivanju bolesti, genotipova nasljednih bolesti i nasljednih fizičkih karakteristika. Uz pomoć naših usluga moći će donijeti odgovarajuće odluke u vezi uzgoja i liječenja životinja.

Vizija tvrtke

Postat ćemo globalni pružatelj specijalističkih laboratorijskih usluga za životinje i jedan od vodećih pružatelja molekularno-genetskih testova za životinje na europskom tržištu. Zadržat ćemo poziciju vodećeg pružatelja genetskih testiranja na domaćem tržištu. Ove ciljeve ostvarit ćemo kontinuiranim ulaganjem u razvoj, nove tehnologije i usavršavanje osoblja.

Vrijednosti tvrtke

Znanje, profesionalnost, kvaliteta, brzina, povjerenje, savjesno obavljanje radnih zadataka, učinkovitost, ispunjavanje zahtjeva, kontinuirano usavršavanje, komunikativnost, timski rad.

Čini se da upotrebljavate stariji preglednik koji nije u potpunosti podržan! Za bolje i korisničko iskustvo upotrijebite jedan od sljedećih internetskih preglednika ili preglednik kojim se trenutačno služite ažurirajte na najnoviju verziju.